Blessurepreventie korfbal

korfbalverenigingen, Core & Strength, Speed & Agility, blessurepreventie, korfbaltrainingencoaching

Een nieuw korfbalseizoen staat voor de deur. Nieuwe indelingen zijn gemaakt en nog enkele weken dan zijn de eerste competitiewedstrijden al weer achter de rug. Een seizoen zonder al te veel blessures hopelijk voor iedereen…

Jaarlijks worden 85.000 blessures opgelopen tijdens korfbal. Dit komt overeen met 4,6 blessures per 1.000 uur dat er gekorfbald wordt. Dit betekent dat de kans op een korfbalblessure beduidend groter is dan de gemiddelde kans op een sportblessure bij een doorsnee sporter (1,8 blessures per 1.000 uur sport). Ongeveer een derde van de korfballers die met een blessure naar een SEH-afdeling gaat, is in de leeftijd van 15-19 jaar (31%,). Ruim twee derde (69%) is tussen de 10-25 jaar oud. Meer cijfers over korfbal en blessures in dit factsheet (Bron: Veiligheid NL)

BlessurepreventieSpeed & Agility, Agility, speeladder, ladder drills, korfbal, quickness

Het hele seizoen beschikken over een vrijwel volledig fitte selectie? Start dan het seizoen direct goed met de speciale programma’s voor Core & Strength Training en Speed & Agility Training! Meer dan 25 clubs uit binnen- en buitenland maken inmiddels gebruik van deze trainingsprogramma’s. Recent hebben ook korfbalvereniging ONDO uit ‘s-Gravendeel en Boeckenberg (Belgie) uit Antwerpen enkele programma’s aangeschaft.

Met speciale programma’s voor Core & Strength en Speed & Agility kun je naast blessurepreventie ook direct prestatiebevorderend bezig zijn. Toch hebben veel clubs nog moeite om hiermee aan de slag te gaan. Met deze programma’s wordt een kant-en-klaar pakket geboden met juiste opbouw, intensiteit en belangrijke tips om overbelasting te voorkomen.

Met deze deskundige programma’s kunnen we onze trainers op een eenvoudige manier structuur bieden bij het trainen van loopscholing en rompstabiliteit”
Jan Westland – Korfbalvereniging Elburg

Als trainer of club ook interesse? Mail dan naar info@jvdbkorfbaltraining.nl en informeer naar de mogelijkheden.

About Jouri van den Broeke

Korfbaltrainer, coach, Master Sportfysiotherapeut, mede-eigenaar van PMC In Balans - Fysiotherapie & Revalidatie en vader van 2 korfballende kinderen. Naast grote interesse in sport in zijn algemeen vooral geïnteresseerd in de korfbalsport.